SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer woonkamer

Een gevlinderde betonvloer in de woonkamer past perfect in een modern of landelijk, of eigenlijk in elk interieur. Kiest u voor een betonvloer? Dan kiest u een vloer die een leven lang meegaat.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Misschien kent u de uitdrukking ‘het is nog niet in beton gegoten’ wel. Het betekent zoveel als: ‘het ligt nog niet vast’. En dat zegt natuurlijk ook meteen wat over dingen die wel in beton gegoten zijn. Die liggen zo vast als een huis. Wilt u een vloer van kwaliteit, dan is een gevlinderde betonvloer in de woonkamer dus een goed idee.

Wat is gevlinderd beton?

Beton is een mengsel van onder andere cement, zand, grind en water. Nadat beton in de woonkamer is gestort, hardt het uit en wordt het een vast materiaal. Als we dit droogproces ongestoord z’n gang laten gaan, ontstaat er een heel ruwe vloer, zoals u die wel kent als bijvoorbeeld constructievloer. Daarom vlinderen we de betonvloer voor in uw interieur.

We gaan met een vlindermachine op het beton, zodra het zover is uitgehard dat het beloopbaar is. De machine duwt grove delen naar beneden, waardoor de fijnere delen uit het mengsel naar boven komen. Dit zorgt voor een massieve en gladde laag.

betonnen vloeren, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Een gevlinderde betonvloer in de woonkamer is kras- en slijtvast

Na het vlinderen hardt de vloer verder uit. Als de vloer op volledige sterkte is, en de bouwwerkzaamheden afgerond, komen we terug voor het aanbrengen van de beschermlaag. Dit impregneermiddel maakt de vloer voor 95% water- en vuilafstotend. Een gevlinderde betonvloer in de woonkamer is daarnaast kras- en slijtvast. Door de hardheid van het materiaal zal er namelijk niet snel een kras in komen. Waar de vloer minder goed tegen kan is bijvoorbeeld vet. Het is dus belangrijk om een gevlinderde betonvloer goed te onderhouden.

Onderhoud van gevlinderde betonvloer woonkamer

Wanneer er toch iets vets op de betonvloer in de woonkamer terecht komt, is het verstandig dit direct op te nemen met een vochtige microvezeldoek. Zo trekt het vet niet zo snel in de vloer. Het is ook belangrijk om regelmatig te stofwissen en dweilen. Zo voorkomt u dat vuil te lang blijft liggen en in de vloer trekt. Wilt u weten hoe u uw betonvloer goed kunt schoonmaken en onderhouden? Bekijk dan ons onderhoudsadvies.
Onderhoudsadvies gevlinderde woonbeton vloer

Gevlinderde woonbeton vloer

De voor- en nadelen van een gevlinderde betonvloer in de woonkamer

De woonkamer is een heel geschikte ruimte voor een betonvloer, maar de vloer kan ook goed in de keuken, hal, wc en badkamer. Dat de vloer van goede kwaliteit is, noemden we al eerder. Het is ook goed om te weten dat een gevlinderde betonvloer in de woonkamer heel goed samengaat met vloerverwarming. Een betonvloer is minimaal 7 centimeter. Dit kan een nadeel zijn wanneer u met de ruimte zit. Maar de dikte zorgt er ook voor dat warmte van vloerverwarming heel lang vastgehouden wordt, waardoor u stookkosten bespaart.

Betonvloer op kleur

Een ander voordeel van de gevlinderde betonvloer in de woonkamer is dat het mogelijk is om de kleur te kiezen. Met kleurpigmenten in verschillende zandkleuren en grijstinten kunt u een kleur kiezen die bij u en uw interieur past.

Dikte van de betonvloer

Zijn er ook nadelen aan een betonvloer? De dikte van de vloer kan zoals gezegd een probleem zijn. In een nieuwbouwhuis kan hier rekening mee worden gehouden, maar in een bestaand huis kunnen er aanpassingen nodig zijn of is gevlinderd beton wellicht niet de handigste optie. Misschien past beton ciré of een gietvloer dan beter. Deze vloeren hebben de looks van beton, maar zijn maar een paar millimeter dik.

Beton op een verdiepingsvloer

Verder heeft beton een grote massa. Bij een gevlinderde betonvloer in de woonkamer op de begane grond is dit bijna nooit een probleem. Op een verdiepingsvloer is het soms nodig om te berekenen of de constructie het gewicht aankan. In nieuwbouwhuizen is de constructie eigenlijk altijd sterk genoeg. Een betonvloer van 7 centimeter heeft namelijk een gewicht van 170 kg per vierkante meter!

Scheuren in een betonvloer

Als u kiest voor een gevlinderde betonvloer in de woonkamer, kiest u voor een natuurproduct. Eén van de eigenschappen van beton is de kans op scheuren. Er zijn mensen die dit ervaren als nadeel, maar onze klanten zien er de charme van in: het hoort bij het product. Het is in elk geval goed om het van tevoren te weten. Wij komen altijd een jaar na het storten van de betonvloer bij u terug om eventueel ontstane scheuren te repareren. Zo kan er geen zand of vuil in de scheur terecht komen. Het is aan u of u het karakter van beton als een nadeel ervaart.

betonvloer huiskamer

Gaat u voor een gevlinderde betonvloer in de woonkamer?

Wilt u graag een gevlinderde betonvloer in de woonkamer of is uw keuze nog niet in beton gegoten? In onze showroom kunt u verschillende vloeren bekijken en vergelijken. Ook ziet u hier hoe een gevlinderde betonvloer er na een jaar of paar jaar uitziet. Van harte welkom! Maakt u wel even een afspraak van tevoren?
Afspraak maken

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.