SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Design betonvloer

Een design betonvloer is multifunctioneel en bijzonder geschikt voor in iedere ruimte van uw woning! Doordat de betonvloer naadloos is, is het onderhouden ervan gemakkelijk en hygiënisch. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat de design betonvloer erg lang mee. Meer weten over de mogelijkheden en de eigenschappen van een design betonvloer? U leest er alles over op deze pagina!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is een design betonvloer?

Een design betonvloer is een andere benaming voor de gevlinderde woonbeton vloer of de gepolierde betonvloer. Dit zijn drie verschillende benamingen voor hetzelfde product. Namelijk de échte gevlinderde betonvloer met een minimale dikte van 7 centimeter. Wanneer u kiest voor een betonvloer komt de zandcement dekvloer te vervallen.

Mogelijkheden met een betonvloer

Heeft u de keuze gemaakt voor een gevlinderde betonvloer? Goed om te horen! Maar dan zijn we er nog niet! Er zijn verschillende opties waaruit u kunt kiezen die de uiteindelijke vloer bepalen. En daarmee ook de uiteindelijke uitstraling. We spreken hier over: het type beton, de gekleurde toplaag, en het impregneren en onderhouden van de design betonvloer. Deze verschillende mogelijkheden bespreken we in onderstaande alinea’s.

Een design betonvloer: het type beton

Bij het type beton heeft u keuze in drie verschillende typen: de basis beton, het zogenoemde energiezuinige beton en het krimparme beton. Voor de laatste 2 types beton gebruiken we een aangepaste samenstelling. Deze aangepaste samenstelling zorgt ervoor dat de betonvloer sneller opwarmt en ook langer zijn warmte vasthoudt. U kunt er ook voor kiezen om voor een combinatie van beide toevoegingen te kiezen.

Een design betonvloer: de gekleurde toplaag

De design betonvloer kan afwijken qua kleur. Dit is namelijk afhankelijk van de kleur van het zand dat we gebruiken in de betonmix. Door een gekleurde toplaag toe te voegen beïnvloeden we deze kleur. Door het toevoegen van kleurpigmenten weet u welke kleur vloer u kunt verwachten. De meest gebruikte kleuren zijn grijs- en zandtinten. Voor het kiezen van de juiste kleur nodigen wij u graag van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom. In onze showroom liggen verschillende kleuren naast elkaar. Op deze manier kunt u de kleuren goed vergelijken en de juiste keuze maken.

design betonvloer, betonvloer op kleur, gekleurde gevlinderde betonvloer

Een design betonvloer: het beschermen en onderhouden

Na het vlinderen is de betonvloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om uw betonvloer beter te beschermen adviseren wij de impregneer behandeling. Het impregneren verhoogt de dichtheid van 85% naar circa 95%. Een gevlinderde betonvloer is nooit helemaal 100% dicht. Na het impregneren is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Op deze manier houdt u uw vloer schoon en blijft de betonvloer in optimale conditie. Naast het gebruikelijke stofzuigen en dweilen raden wij ook goede schoon- en droogloopmatten aan. Plaats deze matten bij de voor- en achterdeur. Zowel binnen als buiten.

Voordelen van een design betonvloer:

  • Geen vertraging in het bouwproces;
  • Natuurlijke uitstraling;
  • Energiezuinig;
  • Slijt- en krasvast;
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming;
  • Onderhoudsvriendelijk.

Ook een betonvloer in uw woning?

Graag nodigen wij u van harte uit voor een adviesgesprek bij ons in de showroom. Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden gebaseerd op uw wensen en situatie. Aan de hand daarvan stellen we een aansluitende offerte voor u op.

In onze showroom ziet u verschillende kleuren en afwerkingen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. Wilt u liever vooraf eerst meer informatie ontvangen? Vul dan uw gegevens in op ons offerteformulier.
Afspraak maken Offerteformulier

design betonvloer, gevlinderde betonvloer in interieur, gevlinderd beton,

 

Ons meest recente werk