SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer vlinderen

U bent zojuist bij vrienden op visite geweest om hun nieuwe woning te bekijken. Het eerste wat u op viel toen u de woning binnen kwam was de ontzettend mooie betonvloer. Direct vroeg u wat voor vloer er in de woning ligt en hoe deze uitstraling gerealiseerd is. Wat blijkt?! Een betonvloer vlinderen, zo krijg je deze fantastische uitstraling.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

De uitstraling na een betonvloer vlinderen

Een betonvloer vlinderen, wat is dat precies? Het monolitisch of gepolierd afwerken van een betonvloer noemt men ook wel een betonvloer vlinderen. Kort gezegd, het ambachtelijk bewerken van een betonvloer noemt men: vlinderen.

Door middel van een zogenoemde vlindermachine bewerken we de betonvloer dusdanig dat we een industriële look creëren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de uitstraling van uw woonbeton vloer te beïnvloeden. We kunnen kleurpigment toevoegen aan het beton tijdens het vlinderen om de vloer op kleur te brengen. Er zijn diverse kleursamenstellingen mogelijk, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Het vlinderen van uw vloer gebeurt met een benzine aangedreven machine met vier ‘wieken’ die rond draaien. Hierdoor duwen we de grove deeltjes van de betonmix naar beneden en ontstaat er een gladde, strakke en verdichte laag aan de bovenzijde.

Waarom wil ik mijn betonvloer vlinderen?

Ten eerste kunnen we een betonvloer direct op de constructievloer aanbrengen. Hierdoor ontstaat er tijdens het bouwproces geen vertraging. Het bespaart tijd omdat de zandcement dekvloer komt te vervallen. Ten tweede geeft het vlinderen een natuurlijke uitstraling aan uw woonbeton vloer. Op de constructievloer dient wel een reflectiefolie of bouwfolie geplaatst te worden. Zo ligt onze betonvloer los van de ondervloer/- constructievloer. Hierdoor vermindert de kans op scheurvorming.

Vervolgens kunt u kiezen uit bijvoorbeeld een energiezuinige of krimparme variant. Het vlinderen zorgt voor een kras- en slijtvaste vloer. Uw vloer is hierdoor kind- en huisdier proof! Doordat het vlinderen van een betonvloer zorgt voor een naadloos en strak geheel, is er weinig onderhoud aan uw vloer nodig, is deze eenvoudig te reinigen en over het geheel gezien erg hygiënisch.

Ten slotte zal het vlinderen ervoor zorgen dat uw vloer in de loop der jaren alleen maar mooier is!

Wanneer de betonvloer vlinderen?

Het storten en vlinderen van uw betonvloer gebeurt op dezelfde dag. Dit gebeurt omdat het beton anders te hard is om nog te kunnen bewerken. Het storten van het beton doen we vroeg in de ochtend zodat we later op de dag de vloer kunnen vlinderen. Wanneer we hiermee kunnen starten is afhankelijk van verschillende factoren zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid. Daarom kan het zo zijn dat het vlinderen pas aan het einde van de middag, ’s avonds en soms tot ’s nachts doorgaat.

Dit is vooral in de winterperiode omdat de luchtvochtigheid dan veel hoger is en de temperatuur juist laag. Het is daarom goed om de buren even in te lichten over wanneer wij uw betonvloer komen storten en vlinderen.

Ik wil graag meer informatie!

Wilt u meer informatie over uw betonvloer en de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact op. In onze showroom staat de koffie voor u klaar!
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.