SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer glad afwerken

Voordat een betonvloer klaar is om op te wonen volgen er nog een aantal afwerkingen. Wanneer u zorgeloos op een betonvloer wilt leven is een betonvloer glad afwerken van belang. Het vers gestort beton is namelijk na het storten nog ruw en niet voldoende dicht. Met onze eigen afwerkingen maken we de betonvloer glad zodat u hier heerlijk op kunt wonen.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Betonvloer glad afwerken

Nadat we het beton in de gewenste ruimte hebben gestort ligt het beton, omdat het dan nog een vloeistof is, niet waterpas en vlak. We maken het beton vlak door te laseren en het beton te verdelen. Vervolgens gebruiken we een lange rei. Met deze rei verdelen we het zachte beton over de vloer en strijken we het beton verder glad. Hierdoor ziet het er redelijk vlak uit maar tijdens de uithardingsfase ontstaan er nog wel kleine hobbels en bobbels.

Afwerken door vlinderen

Om deze deze hobbeltjes helemaal glad en vlak af te werken gebruiken we vlindermachines. We beginnen met vlinderen als het beton hard genoeg is om met de machines op te lopen. Het beton is hierbij nog niet helemaal uitgehard. Om de toplaag van de betonvloer zo sterk en slijtvast mogelijk te maken, werken we de vloer af met behulp van vlindermachines. De vlindermachine is een machine met ronddraaiende (vlinder) bladen. Deze bladen gebruiken we eerst om de vloer te schuren. Hierdoor halen we kleine oneffenheden eruit. Als u kiest voor kleurpigmenten, dan strooien we deze in deze fase in. De kleurpigmenten worden hierdoor in het open beton gestrooid en slijten er zo niet uit. Lees hier meer over het aanbrengen van een kleur in de betonvloer

Nadat we de betonvloer hebben geschuurd begint het echte vlinderen. Hiermee werken we de vloer verder glad af en verdichten we de vloer. Het resultaat van het vlinderen zorgt ervoor dat de betonvloer 85% waterdicht is.

vlinderen vloer, vloer vlinderen

Waarom vlinderen?

Wanneer we beton niet zouden vlinderen is het beton een ruwe en oneffen vloer. U wilt uw betonvloer natuurlijk graag glad afwerken. Het vlinderen is de afwerking die het beton, naast dat het glad en vlak is, de uitstraling van geleefd beton geeft.

Verschil beton vlinderen en Monoliet afwerken

Twijfelt u of u uw betonvloer monoliet wilt laten afwerken of wilt laten vlinderen? Dan nemen we deze twijfels hier bij u weg. Het monoliet afwerken is namelijk een andere benaming dan vlinderen. Dit betekent dat we voor beide de betonvloer glad afwerken.

Nabehandeling van de betonvloer

Uiteindelijk is door het vlinderen de betonvloer vlak en glad afgewerkt. Hierna begint het drogen van de vloer. Nadat de vloer voldoende droog is maken we een impregneerafspraak. Het impregneren is de laatste afwerklaag. Dit impregneermiddel is een onderhoudsmiddel wat in de vloer trekt. Hierdoor krijgt de betonvloer een nog dichter oppervlak. Het resultaat van impregneren zorgt ervoor dat de vloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend is.

Voordelen van impregneren zijn:

  • Slijtvast
  • Vermindert de kans op vlekvorming
  • Krasvast

Bij het impregneren hoort natuurlijk ook onderhoud. Dit onderhoud is bedoeld om de impregneer laag te blijven voeden en op kracht te houden. Onderhoudsmiddelen bestelt u makkelijk via vloerenonderhoud.nl.

Glad afwerken? Ik wil meer informatie!

Wilt u meer informatie over het glad afwerken van een betonvloer? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder. Als u zo’n glad afgewerkte betonvloer graag in het echt wilt zien plannen we u in voor een afspraak in onze showroom. Hierbij bespreken we met u de verdere mogelijkheden.

Wat kost dat zo’n glad afgewerkte vloer? Vraag hier ons prijzenboek aan.