SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

FAQ

Wie dekt de vloer af met stucloper na het storten?

De gestorte vloer wordt door de opdrachtgever afgedekt met stucloper. Dit wordt niet door Willem Designvloeren gerealiseerd.

Wanneer mag de vloer afgedekt worden met stucloper?

De betonvloer mag na 2 à 3 dagen afgedekt worden met stucloper. Wanneer de stucloper juist op de vloer is geplaatst mogen daarna de werkzaamheden weer hervat worden.

Waarmee wordt de vloer afgedekt?

De vloer wordt afgedekt met een stucloper die aan één kant geplastificeerd is. Verder wordt de stucloper vaak afgeplakt met ductape. Het is van belang dat de stucloper- stroken stotend tegen elkaar aangelegd worden. Deze mogen elkaar dus niet overlappen. Door de stucloper juist neer te leggen wordt het mooiste resultaat behaald. De tape mag in geen enkel geval op de vloer geplakt worden.

Wanneer mag de vloerverwarming aan?

De vloerverwarming mag op zijn vroegst zes weken na het storten aan. Het is van groot belang om hiervoor het opstookprotocol van Willem Designvloeren te gebruiken.

Moeten er dilatatievoegen worden toegepast in een gevlinderde betonvloer?

Dit is niet noodzakelijk. Ook wanneer er dilatatievoegen worden toegepast blijft de kans op scheurvorming bestaan. Wanneer u, de aannemer, architect etc. toch dilatatievoegen wil toepassen, kunnen wij dit wel realiseren.

Kunnen betonnen terrassen altijd worden gerealiseerd?

Gevlinderde betonnen terrassen kunnen wij alleen realiseren in de zomermaanden. Dit in verband met temperatuurswisselingen, blad-inval, regen, vorst etc.

Hoeveel tijd neemt het in beslag om een gevlinderde betonvloer te realiseren?

Voor een gevlinderde betonvloer rekenen wij gemiddeld drie dagen. De eerste dagen verzorgen wij de wapening en de voorbereidende werkzaamheden, de tweede dagen is een tussen dag voor onvoorziene zaken, het bestellen van het beton etc. en de derde dag wordt de vloer in zijn geheel gestort en gevlinderd.