SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Dunne betonvloer storten: Italiaans betonlook maakt het mogelijk!

Een betonvloer is altijd minimaal 7 centimeter dik, maar wat nou als we vertellen dat we ook een dunne betonvloer storten? Nou ja, storten is niet helemaal het goede woord, maar je leest het goed: het is mogelijk om een gevlinderde vloer te creëren van een dunne laag van maar 3 millimeter dik. We vertellen je heel graag meer over deze vernieuwende vloer: Italiaans betonlook!

Een dunne betonvloer storten was voorheen een nietszeggende term, want het kon namelijk niet. Een betonvloer moet namelijk altijd minimaal 7 centimeter dik zijn. In bestaande woningen of nieuwbouwwoningen met een zandcement dekvloer maakten we dus veel vaker gietvloeren en andere dunne betonlook vloeren. En wij hebben een nieuwe betonlook vloer in ons assortiment: Italiaans betonlook.

Italiaans betonlook vloer

Samenstelling van Italiaans betonlook

Italiaans betonlook lijkt van alle betonlook vloeren het meeste op een echte gevlinderde betonvloer, alleen is deze vloer maar 3 millimeter dik. We maken Italiaans betonlook door een mengsel van onder andere cement en hars in twee lagen op de ondervloer aan te brengen en vervolgens te vlinderen. En juist dat vlinderen geeft de vloer het typisch gewolkte effect van een betonvloer.

Wanneer is een dunne betonvloer storten geschikt?

Vind je een gevlinderde betonvloer heel mooi, maar heb je een bestaande woning met een zandcement dekvloer erin? Of kun je om een andere reden de dikte van een betonvloer niet kwijt? Dan is Italiaans betonlook perfect geschikt voor jou. Misschien was je helemaal niet op zoek naar een betonvloer, maar vind je deze betonlook vloer gewoon supermooi. Dat kunnen we ook heel goed begrijpen!

Italiaans betonlook over bestaande vloer

Nog een groot voordeel van de Italiaans betonlook vloer: we kunnen hem over de bestaande vloer heen maken. Dat betekent dat deze vloer in heel veel situaties mogelijk is. Het kan bijvoorbeeld over beton, keramiek, marmer of een zandcement dekvloer. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor in jouw woning.

De kleuren van Italiaans betonlook

Ben je benieuwd welke kleur de Italiaans betonlook vloer heeft? Natuurlijk is hij er in het grijs en zandkleur voor de echte betonlook, maar er zijn nog veel meer kleuren waarin we deze mooie vloer kunnen maken. 29 om precies te zijn. Naast grijstinten, zandkleur en wit zijn dat ook blauw-, groen-, geel- en roodtinten. Denk bijvoorbeeld aan terracotta of blauwgrijs. Sommige kleuren die minder gebruikelijk zijn hebben een toeslag. Daarover vertellen we je natuurlijk meer bij een bezoek in onze showroom.

dunne betonvloer storten

Hoe we een dunne betonvloer storten

Wanneer je kiest voor Italiaans betonlook is het ook fijn om een beeld te hebben van hoe we deze vloer maken. We hebben dat uitgebreid beschreven op onze pagina over Italiaans betonlook en dit is de beknopte versie:

  • Van tevoren: Ondergrond controleren en exacte oppervlakte inmeten.
  • Dag 1: Ondergrond reinigen, schuren/stralen, opvullen met epoxy en schrappen.
  • Dag 2: Eerste laag Italiaans betonlook aanbrengen en na 90 minuten de tweede laag. Na voldoende uitharden vlinderen we de vloer.
  • Dag 3 of 4: De vloer moet minimaal 48 uur drogen. Tijdens het droogproces schuren we de vloer op.
  • Dag 5: Licht opschuren van de vloer en aanbrengen van een primer. Daarna lakken we de vloer af met twee laklagen.

Zoals je ziet duurt het vijf dagen om de Italiaans betonlook vloer te maken. Vier dagen daarvan zijn we bij je op locatie en ook een paar weken van tevoren komen we al een keer langs om de ondergrond te controleren en de exacte oppervlakte in te meten.

*Bovengenoemde tijden en dagen zijn natuurlijk medeafhankelijk van onder andere het vochtpercentage en de luchtvochtigheid.

Italiaanse betonlook vloer komen bekijken?

Ben je enthousiast geworden over Italiaans betonlook en laat jij graag ook een dunne betonvloer aanbrengen? Of heb je nog wat vragen over deze of een andere vloer? Bel of mail ons gerust met jouw vraag of verzoek. Je bent uiteraard ook van harte welkom om vloeren te komen bekijken in onze showroom! Maak van tevoren even een afspraak, dan kunnen wij zorgen dat we de juiste verkoopspecialist voor je klaar hebben staan!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00 uur -12.30 uur - 13.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag
09.00 uur - 15.00 uur (showroom alleen op afspraak geopend, kantoor gesloten)

Bezoek onze showroom alleen op afspraak. Op deze manier is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.