SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wapening betonvloer

Het grote voordeel van een gevlinderde woonbeton vloer is dat deze vloer een leven lang mee gaat. Een goede wapening in de betonvloer is hierbij van groot belang. Wij informeren u hier graag over.

Opbouw van de betonvloer

Een gevlinderde woonbeton vloer is een zeer sterke en slijtvaste vloer voor uw woning. Deze wordt in verschillende fases opgebouwd.

In een eerste fase kunt u ervoor kiezen om vloerverwarming aan te brengen in uw woonbeton vloer. In combinatie met vloerverwarming is een woonbeton vloer een efficiënte wijze om uw woning te verwarmen. Woonbeton is namelijk een goede geleider voor warmte, waardoor uw vloerverwarming niet hoog opgestookt hoeft te worden. De keuze voor vloerverwarming is met deze voordelen snel gemaakt.

Wij brengen de wapeningsnetten, ook wel wapeningsmatten aan op de vloerverwarming. Uw vloerverwarmingsslangen liggen daardoor tussen de wapening. De voordelen van de wapening leest u hieronder.

Als laatste wordt de daadwerkelijke betonvloer gestort en afgewerkt door middel van het vlinderen van de woonbeton vloer.

Wapening betonvloer

De kracht van een woonbeton vloer komt mede door het plaatsen van wapening in de betonvloer. Het plaatsen van wapening in de betonvloer zorgt voor één van de grote voordelen bij een betonvloer. Door de wapening blijft het beton namelijk compact en dit vermindert de kans op scheurvorming. Scheurvorming voorkomen is helaas niet mogelijk. Maar door de toepassing van wapening in de betonvloer is de kans op scheurvorming te beperken.

Wapeningsnetten of wapeningsmatten zijn stalen matten welke aan elkaar gevlochten worden om zo een constructief net te creëren. Het leggen van wapening in een betonvloer dient op een juiste wijze uitgevoerd te worden en is niet een kwestie van de matten simpelweg op de vloer plaatsen. Als u een betonvloer bij ons afneemt dan is dit inclusief wapening in de betonvloer. Zowel het leggen van de wapening als het storten en afwerken van de woonbeton vloer wordt uitgevoerd door onze eigen medewerkers.

wapening betonvloer

Welke wapening in betonvloer

Voor het aanbrengen van wapening in betonvloer gebruiken wij verschillen typen. Voor een gevlinderde woonbeton vloer met een dikte van 7 cm gebruiken wij wapening Ø 6-100 mm. De wapening in de betonvloer buiten is minimaal Ø 8-125 mm. Dit komt omdat de betonvloer voor buiten een minimale dikte heeft van 12 cm.

Meer weten?

Graag adviseren wij u over de wapening in uw betonvloer. Hiervoor kunt u contact opnemen via: 0488-750 961 of via onze contactpagina.

Ons meest recente werk