SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer onderhoud

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom eens gezellig langs

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Gietvloer onderhoud is erg eenvoudig, maar het is wel noodzakelijk dat het gebeurt. Het gietvloer onderhoud bestaat uit drie verschillende delen: dagelijks onderhoud, wekelijks onderhoud en periodiek onderhoud.

Verschillende gietvloeren

Wat gietvloeren betreft onderscheiden we twee soorten: cementgebonden gietvloeren en PU gietvloeren. Ondanks de verschillen van beide vloeren is het gietvloer onderhoud voor beide vloeren hetzelfde. In het onderhoud maken we hier dan ook geen onderscheid in.

gietvloer prijs, prijs gietvloer

Dagelijks gietvloer onderhoud

Het dagelijks gietvloer onderhoud staat in het teken van stofwissen of stofzuigen. dit is van groot belang omdat anders krassen in uw gietvloer ontstaan. Met stofwissen of stofzuigen verwijdert u namelijk 80% van het vuil. voor het stofzuigen randen wij u een stofzuiger met een zuigmond voor parket aan. Daarnaast is het vanzelfsprekend van belang om regelmatig de stofzak te vervangen. Gebruik bij het stofwissen geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken. Tenslotte kunt u tijdens het stofwissen en stofzuigen ook dagelijks uw gietvloer controleren op vlekken. Indien deze ontstaan verwijdert u deze met een klam vochtige microvezeldoek. Naast het stofwissen of stofzuigen raden wij u entree- of schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur aan. Dit om de vuiltoevoer zoveel mogelijk te beperken.

Wekelijks gietvloer onderhoud

Voor het wekelijks gietvloer onderhoud is het vochtig reinigen van de vloer essentieel. Dagelijks kunt u de vloer stofwissen of stofzuigen maar dit verwijdert niet al het vuil. Daarom kun u de vloer minimaal één keer per week vochtig reinigen. Dit kunt u doen na het stofwissen of stofzuigen. Gebruik voor het vochtig reinigen van uw gietvloer een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Eén emmer gebruikt u voor het schone dweilwater en de ander voor het vuile dweilwater. Vanzelfsprekend gebruikt u voor het gietvloer onderhoud een schone mop of dweil. Voor het vochtig reinigen van uw gietvloer adviseren wij groene zeep, Profi 7 of een PH- neutrale reiniger. Let op dat u geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt. dit zijn middelen zoals ontkalker of bleek die verstoringen veroorzaken of uw gietvloer aantasten.

Periodiek gietvloer onderhoud

Met periodiek onderhoud bedoelen we het grondig reinigen van uw gietvloer. Wij adviseren dit minimaal eens per jaar te doen. Zo houdt u uw gietvloer zo lang mogelijk mooi. Voor het periodiek reinigen gebruikt u de Lecol clean OH 49. Nadat u de vloer grondig heeft gereinigd kunt u Lecol Master Polish V6 gebruiken om kleine slijtage aan te vullen. Om slijtage te voorkomen dient een gietvloer na ongeveer zeven jaar opnieuw gelakt te worden. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het gebruik.

Advies over gietvloer onderhoud

U bent bij ons aan het juiste adres voor advies over gietvloer onderhoud. Wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies zodat u zo lang mogelijk van uw gietvloer kunt genieten.