SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Beton onderhoud

Voor het mooi houden van de betonvloer is regelmatig onderhoud gewenst. Op deze pagina leest u alles over beton onderhoud en hoe u de betonvloer het beste kunt schoonmaken. Beton onderhoud voor woonbeton en designbeton is bij Willem Designvloeren in goede handen. Beton is onderhoudsvriendelijk en zeer slijt- en krasvast. Neem contact met een van onze medewerkers voor uitgebreid advies voor het onderhouden en schoonmaken van uw betonvloer.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom eens gezellig langs

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Woonbeton / Beton impregneren

Woonbeton / Beton impregneren

Scheuren repareren in woonbeton? Wij hebben de oplossing: impregneer middel speciaal voor beton. Lees meer over beton impregneren!

Bekijk Woonbeton / Beton impregneren
Woonbeton Betonvloer waxen

Woonbeton Betonvloer waxen

Betonvloer waxen? Wij hebben een wax speciaal voor woonbeton. Lees meer over het waxen van uw betonvloer.

Bekijk Woonbeton Betonvloer waxen
Woonbeton restylen

Woonbeton restylen

Woonbeton in de verkeerde kleur? Of vlekken in het woonbeton? Woonbeton restylen met kleur impregneer is de oplossing.

Bekijk Woonbeton restylen
Woonbeton protector

Woonbeton protector

De woonbeton protector is een vloeistof die het vloeroppervlak verdicht, voor een hardere toplaag. Speciaal voor woonbeton.

Bekijk Woonbeton protector
Beton schoonmaken

Beton schoonmaken

Met deze handige tips blijft uw betonnen vloer perfect schoon. Zo wordt ook de levensduur van het beton vergroot.

Bekijk Beton schoonmaken

Tip voor beton onderhoud

Woonbeton of een beton design vloer is van nature niet poreus, waardoor er praktisch geen vloeistoffen in de toplaag kunnen trekken. Een onbehandelde vloer is ca. 85% vuil- en vloeistof afstotend. Deze vloer kunt u vergelijken met een natuursteen vloer. U kunt dit beïnvloeden door de vloer te impregneren of er een protector op aan te laten brengen. Lees meer over het impregneren van de betonvloer.

Een woonbeton vloer is eenvoudig in het onderhoud, en verwijderen van vlekken zoals van rode wijn en koffie gebeurt snel met een doekje en wat lauw water. De woonbeton wekelijks stofwissen en/of stofzuigen en een aantal keer per jaar goed schrobben met groene zeep is voldoende. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de bevuiling, want bij een gezin met 4 kinderen en een hond, is meer onderhoud nodig dan bij een huishouden van 2 personen die altijd op sokken lopen.
Beton is een natuurproduct en zal ten alle tijde blijven werken. U kunt uw vloer bij intens gebruik wekelijks dweilen met vloeibare groen zeep. Zo ontsta er een laagje die vuil afstotend werkt.

Zeer slijtvast en krasvast

Door de ideale combinatie van eenvoudig onderhoud en de enorme slijtvastheid en krasvastheid is een woonbeton designvloer een van de meest geschikte woonvloeren voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Een woonbeton heeft door de opbouw van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur een iets minder strakke uitstraling dan bijvoorbeeld een gietvloer maar is wel veel sterker en slijtvaster dan een gietvloer. Een gietvloer is niet krasvast, een woonbeton designvloer wel, en juist daarom wordt er door gezinnen met kinderen of huisdieren veelal gekozen voor een woonbeton vloer. Een woonbetonvloer is ook makkelijker in onderhoud, en is slijtvast. In combinatie met vloerverwarming lekker warm, hygiënisch verantwoord en heeft een zeer lange levensduur per jaar. Als uw vloer zeer intens gebruikt wordt raden we u onze onderhoudsmiddelen aan die de vloer blijven voeden en onderhouden. Zo blijft uw woon betonvloer nog langer mooi en beschermd. Ook voor wekelijkse en periodieke onderhoud hebben we schoonmaak middelen.

Hoe maak ik mijn woonbeton vloer schoon?

De betonvloer wordt in de meeste situaties voor het dweilen van de betonvloer geveegd met een zachte bezem. We raden u paardenharen bezems aan, die werken het beste en verwijderen makkelijk het losliggende vuil. Als de woonbeton schoon is, kan er gedweild worden met bijvoorbeeld vloeibare groene zeep. Werk altijd met 2 emmers. Bij ons is er een schoonmaak setje te bestellen, die bestaat uit een karretje op zwenkwielen met 2 emmers en een goede stevige dweil/stok. U gebruikt 1 emmer voor schoon water en sop, de andere gebruikt u om uw vieze dweil uit te spoelen/ wringen. Maak achtjes met uw dweil, zodat het vuil voor uw dweil blijft liggen. Probeer niet te grote vlakken te maken, en spoel uw dweil liever een keer extra uit. De meest gemaakte fout bij het dweilen is om grote gedeeltes mee te nemen. U zult uw vuile water alleen maar uitsmeren op de vloer en het vuil dus verdelen. Het resultaat is na een langere periode schoonmaken dat uw vloer door het dweilen geel/bruin wordt. Als dat het geval is kunt u bij ons een schoonmaakmiddel bestellen wat zeer intens reinigt, en zo kunt u weer met een schone vloer starten. Maar beter is om dat te voorkomen door achtjes te maken met uw dweil en kleine vlakken te maken.

Kom kijken in onze showroom voor de vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden die in uw situatie het beste passen.

Wilt u ook een Woonbetonvloer in uw huis? U heeft al woonbeton voor € 57,50 per m².

Ons meest recente werk