Beton terras design

 

Zoekt u een mooie, praktische betonvloer voor uw terras, kies dan voor een terras betonvloer van Willem Designvloeren. Doordat we werken met hoogwaardige materialen en kundig personeel, garanderen we een slijtvaste vloer tegen een aantrekkelijke prijs. We bespreken samen de vereiste bewapening en beton samenstelling.

De voordelen van een terras betonvloer:
Leverbaar vanaf €55.- per m2

  • Nooit meer last van onkruid
  • Geen verzakkingen
  • Geen looppaden
  • Leverbaar in diverse kleuren
  • verlichting / spotjes mooi verwerkt in de betonvloer
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Veelzijdige toepassing
  • Van advies tot realisatie en service

Hoe realiseren wij een terras betonvloer?

Wilt u een terras betonvloer of beton paden in uw tuin, dan is een goede voorbereiding heel belangrijk. De locatie moet bereikbaar zijn voor onze machines en de ondergrond vrij om te bewerken. Wij verzorgen o.a. zandbed, bekisting, wapening, eventueel het aanleggen van putten en goten en uiteraard het storten en afwerken. De grond en Electra/loodgieters werken zijn optioneel en gebeuren niet in eigen beheer.
De dikte van het beton terras zal afhankelijk zijn van het doel/ gebruik. Een beton terras waar u alleen een tuinset of loungeset op plaatst zal qua dikte 12 cm zijn (afhankelijk van de ondergrond). Komt op hetzelfde betonterras een veranda of tuinkamer te staan zal de vloer dikker gelegd worden. Ook kunnen we er een fundering/ vorstrand onder aanbrengen wat de mogelijkheden geeft om bijvoorbeeld later uw aanbouw er op te zetten.

De terras betonvloer wordt altijd gestort met een betonpomp, meestal voorzien van een grote uitvouwbare mast. Als er minder ruimte beschikbaar is, beschikken we ook over een kleine betonpomp ter grootte van een aanhanger achter de auto. De speciale en hoogwaardige beton wordt gebracht in mixers en komt (meestal) vanaf  de dichtstbijzijnde betoncentrale. Die leveren onze eigen mengsels onder hoge garanties. Tijdens het storten van de vloer (vlak of onder afschot) wordt de hoogte bepaald door een laser.
Een terras vloer van beton zal ten alle tijde onder afschot aangebracht moeten worden. Daar zijn diverse mogelijkheden in.
A)Officieel: 1,5 cm afschot/schuinte per m1 (als u haaks op de helling zit met uw stoel is dat geen fijn gevoel)
B)praktijk: Er wordt circa 1 cm afschot/schuinte aangehouden (acceptabele schuinte voor uw stoel)
C)wens:0,5 cm per m1 afschot/schuinte in de terrasvloer van beton
Plasvorming na regen: bij A is het praktisch onmogelijk, bij B heeft u kans op plasjes, met plan C krijgt u plassen. U kunt de verschillen komen voelen en bekijken in onze showruimte.
Omdat beton een dichte massa is zal het water moeten verdampen. Bij bijvoorbeeld straatwerk kan het door de voegen de grond in zakken, en zal er dus minder rekening mee gehouden worden. Wij kunnen u adviseren over het waterverloop in combinatie met bijvoorbeeld een sleuf/ lijngoot of afwatering putten.

Na het storten begint het eerste uithardingsproces. Bij ideaal weer kan het beton al na enkele uren machinaal worden bewerkt. Zodra de terras betonvloer beloopbaar is, beginnen we met het los schuren van de vloer door middel van vlindermachines. Dit om de kleine oneffenheden eruit te halen en de grove kiezels naar beneden te drukken. Zodat een mooie fijne en egale laag over blijft, die laag gaan we zo bewerken (vlinderen) dat de vloer geschikt is om te gebruiken.

Wilt u een gladde terras betonvloer? Dan zullen wij de toplaag voor u tijdens het vlinderen volledig verdichten. Ook kunt u kiezen voor een afwerkingsvorm in bezemstructuur, anti-slip of ingeslepen tegelmotief. De meest verkochte afwerking is glad met een lichte antislip laag. Deze betonvloer is buiten makkelijk schoon te houden en bovendien hufter-proof. Graag nemen wij alle mogelijkheden met u door! Zodra de terras betonvloer de juiste toplaag heeft, kunnen we de vloer behandelen met impregneer of een wax. Zo zal uw betonvloer nog langer mooi blijven. Het grote voordeel om impregneer buiten te gebruiken is dat de kans van kapot vriezen praktisch wordt uitgesloten.

Welke kleuren zijn er mogelijk met beton:
In principe zijn alle kleuren mogelijk. De meest verkochte kleuren zijn donker en midden grijs, vaak in combinatie met elkaar zodat er een mooi gewolkt effect ontsta. De reden is dat zwart en antraciet veel warmte aantrekken en wit,licht grijs en grijs snel het zonlicht zullen weerkaatsen.
Standaard kleuren:
Zwarte beton terras vloer
Antraciet beton terras vloer
Donker grijze beton terras vloer (meest verkocht)
Midden grijze beton terras vloer (meest verkocht)
Basis grijze beton terras vloer
Licht grijze beton terras vloer
Witte beton terras vloer
Alle kleuren combinaties zijn mogelijk. Bijvoorbeeld met een vleugje zandkleur of bruin voor een warmere aanblik.

terras van beton

Betonnen terras vloer te Arnhem

 

Leverbaar vanaf €55,= per m2

Normaal gesproken maken we een offerte na bezoek aan de showroom. Daar hebben we een aantal voorbeelden van vloeren liggen qua kleur en afwerking. Ook zijn er diverse manieren om de vloer na te behandelen en te beschermen tegen indringen van vuil en vloeistoffen. Die kunt u direct bekijken en desgewenst testen.

Als uw wensen duidelijk zijn en we een passende vloer uitgezocht hebben kunnen we daar direct een prijs voor maken. Dan zijn alle kosten duidelijk en bespreekbaar. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan onze showruimte zodat u geheel vrijblijvend het juiste advies krijgt die uw beslissing makkelijker maakt waarom een betonnen terras bij u past. Met het gevolg dat u jaren kan genieten van uw vloer en er met een gerust hart op kan leven.

Een zand kleurig woonbeton design terras aan het water

Een zand kleurig woonbeton design terras aan het water

Algemene voorwaarden

© 2016 Willem Designvloeren - Webdesign: G2O