Beton onderhoud

Beton onderhoud

Onderhoudsvriendelijk
Woonbeton of een beton design vloer is van nature niet poreus, waardoor er praktisch geen vloeistoffen in de toplaag kunnen trekken. Een onbehandelde vloer is ca. 85% vuil- en vloeistof afstotend. Deze vloer kunt u vergelijken met een natuursteen vloer. U kunt dit beïnvloeden door de vloer te impregneren of er een protector op aan te laten brengen. Een woonbeton vloer is eenvoudig in het onderhoud, en verwijderen van vlekken zoals van rode wijn en koffie gebeurt snel met een doekje en wat lauw water. De woonbeton wekelijks stofwissen en/of stofzuigen en een aantal keer per jaar goed schrobben met groene zeep is voldoende. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de bevuiling, want bij een gezin met 4 kinderen en een hond, is meer onderhoud nodig dan bij een huishouden van 2 personen die altijd op sokken lopen.
Beton is een natuurproduct en zal ten alle tijde blijven werken. U kunt uw vloer bij intens gebruik wekelijks dweilen met vloeibare groen zeep. Zo ontsta er een laagje die vuil afstotend werkt.

Zeer slijtvast en krasvast
Door de ideale combinatie van eenvoudig onderhoud en de enorme slijtvastheid en krasvastheid is een woonbeton designvloer een van de meest geschikte woonvloeren voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Een woonbeton heeft door de opbouw van zand en mineralen in de oppervlaktestructuur een iets minder strakke uitstraling dan bijvoorbeeld een gietvloer maar is wel veel sterker en slijtvaster dan een gietvloer. Een gietvloer is niet krasvast, een woonbeton designvloer wel, en juist daarom wordt er door gezinnen met kinderen of huisdieren veelal gekozen voor een woonbeton vloer. Een woonbetonvloer is ook makkelijker in onderhoud, en is slijtvast. In combinatie met vloerverwarming lekker warm, hygiënisch verantwoord en heeft een zeer lange levensduur. per jaar
Als uw vloer zeer intens gebruikt wordt raden we u onze onderhoudsmiddelen aan die de vloer blijven voeden en onderhouden. Zo blijft uw woon betonvloer nog langer mooi en beschermd.
Ook voor wekelijkse en periodieke onderhoud hebben we schoonmaak middelen.

Hoe maak ik mijn woonbeton vloer schoon?
De woon betonvloer wordt in de meeste situaties voor het dweilen van de betonvloer geveegd met een zachte bezem. We raden u paardenharen bezems aan, die werken het beste en verwijderen makkelijk het losliggende vuil. Als de woonbeton schoon is, kan er gedweild worden met bijvoorbeeld vloeibare groene zeep. Werk altijd met 2 emmers. Bij ons is er een schoonmaak setje te bestellen, die bestaat uit een karretje op zwenkwielen met 2 emmers en een goede stevige dweil/stok. U gebruikt 1 emmer voor schoon water en sop, de andere gebruikt u om uw vieze dweil uit te spoelen/ wringen. Maak achtjes met uw dweil, zodat het vuil voor uw dweil blijft liggen. Probeer niet te grote vlakken te maken, en spoel uw dweil liever een keer extra uit. De meest gemaakte fout bij het dweilen is om grote gedeeltes mee te nemen. U zult uw vuile water alleen maar uitsmeren op de vloer en het vuil dus verdelen. Het resultaat is na een langere periode schoonmaken dat uw vloer door het dweilen geel/bruin wordt. Als dat het geval is kunt u bij ons een schoonmaakmiddel bestellen wat zeer intens reinigt, en zo kunt u weer met een schone vloer starten. Maar beter is om dat te voorkomen door achtjes te maken met uw dweil en kleine vlakken te maken.

Kom kijken in onze showroom voor de vele keuze mogelijkheden.

U heeft al woonbeton voor € 57,50 per m².

Vraag naar de mogelijkheden die in uw situatie het beste passen, en neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2016 - 2018 Willem Designvloeren - Website: Stylemaster

Van 27 juli t/m 20 augustus zijn wij met vakantie. U kunt ons wel bereiken via het contactformulier